Skip to content

Regie

  • by

Vorige week schreef ik op Instagram dat ik daar de quote las ‘If all we gain from this are a few extra pounds, we are the lucky ones’. Ik begrijp heel goed welk gevoel daar achter zit. En als je naast al het thuisonderwijzen, bingen en ploeteren inderdaad te weinig hebt bewogen en te veel hebt gesnaaid, hoop ik dat je er een dikke streep onder zet en nu weer de controle terugpakt.

‘IF ALL WE GAIN FROM THIS ARE A FEW EXTRA POUNDS WE ARE THE LUCKY ONES’

Dit waren drie maanden die in het teken stonden van heel veel veranderingen en blijkbaar heb je die overleefd. Wat zegt dat over jou? Als je nu eens drie maanden vooruit kijkt, waar wil je dàn staan? Wil je je fitter voelen, wil je gezonder zijn?

We hebben allemaal inmiddels wel gehoord dat een derde van de corona-patiënten die op de IC belandt overgewicht heeft, tegenover een vijfde van de IC-patiënten vóór het coronavirus. Wat daarvan precies de reden is is nog niet bekend. Wel is bekend dat overgewicht vaak leidt tot diabetes en hart- en vaatziekten. Dat zorgt er niet alleen voor dat er meer kans is op een ernstiger verloop van het virus, maar ook zonder corona voor veel ongemak.

Iedereen kan getroffen worden door een virus, er bang voor zijn of te veel over inzitten is ontzettend zonde van je tijd. Bovendien bestaat de kans dat het je dan twee keer treft, nu omdat je je er zorgen om maakt en misschien straks als je het doormaakt.

Blik heel even terug, je hebt geroeid met de riemen die je had. Je had geen plan but you did well. Pak de regie terug and do better en schrijf je eigen verhaal voor de komende drie maanden. Kijk in je omgeving wie jou zou kunnen helpen met een plan en samen maak je er een heel goed verhaal van.

Tags: