Skip to content

Voortgezet onderwijs

Gezondheid is in het onderwijs een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Als je opgroeit in een gezonde omgeving zijn sport en kiezen voor gezonde voeding een vanzelfsprekendheid die de leerlingen meenemen naar hun volwassenheid. Het voortgezet onderwijs is de perfecte plek voor het opdoen van kennis over wat voeding voor je doet.

Gezond gewicht bij kinderen door voldoende beweging en kiezen voor gezonde voeding, voorkomt gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Scholen kunnen zich onderscheiden door gericht in projectvorm aandacht te besteden aan gezondheid.

Er is voor mij niets leuker dan mijn passie voor voeding en beweging over te brengen.

Het Project Voedingslessen is een schoolbreed gedragen project dat een aanvulling is op de lesstof. Het doel van de lessen is om de kinderen van alle leeftijden te informeren over wat voeding is, wat het doet voor je lichaam en wat je nodig hebt. Welke voeding is voor soms en welke voeding is voor elke dag? Waar komt onze voeding vandaan en hoe komt het bij jou thuis?

Bij jongeren van alle leeftijden bestaan zorgen over voeding en consumptie in relatie tot de aarde. Bijvoorbeeld over alle plastic verpakkingen om levensmiddelen, het uitscheiden van stikstof door koeien en het welzijn van dieren in de vleesindustrie. Tijdens de les komen hun zorgen op een positieve manier aan bod. Zij horen bijvoorbeeld welke initiatieven er wereldwijd al zijn genomen om plastic te vervangen. Ook brainstormen de leerlingen tijdens deze les zelf over oplossingen en hun eigen ecologische voetafdruk.

Project Voedingslessen is informatief, op wetenschappelijke inzichten gebaseerd, begrijpelijk en vooral héél leuk. Na het project zijn de leerlingen nog beter in staat om zelf gezonde keuzes te maken.